För Kalmar stads förskönande

Här finns våra föreläsningar listade så snart de är bokade.

Det här var vår senaste föreläsning-innan Coronan.

NOBEL - den gåtfulle ALFRED, hans värld och hans pris

10 mars 2020 kl. 18:30

Lorensbergskyrkan Kalmar

Ingrid Carlberg föreläser utifrån sin hyllade biografi över Alfred Nobel.

Utdrag ur Dick Harrisons recension i SvD: _ _ _ "I centrum för berättelsen står en fascination för entreprenörskapet som sådant - dess djärva satsningar och obegränsade nyfikenhet, med lika delar girighet, uppfinningsrikedom och poesi i en bubblande nobelsk familjegryta, i vilken de djupaste tragedier går hand i hand med formidabel framgång. _ _ _ En biografi om en sådan människa kan omöjligen bli tråkig, och när den dessutom växer ut till en fascinerande och genomgripande skildring av hela seklet blir intrycket ännu mer bedövande. _ _ _ _ Allt som allt är detta ett viktigt verk, en bok att bli imponerad av, och den blir inte sämre av att den är försedd med ett flertal illustrationer och ett välbehövligt släktträd. Så här kan, och ska, seriös vetenskap och/eller grävande journalistik kombineras med populärvetenskaplig ansats."

Boken var nominerad till Augustpriset 2019. År 2012 fick Ingrid Carlberg Augustpriset för sin biografi över Raoul Wallenberg: "Det står ett rum här och väntar på dig".

Läs mer om Ingrid Carlberg på www.ingridcarlberg.se!

Kostnad

200 kr per person. Sedvanlig fika med kaffe/té och hel rågbulle m ost o skinka ingår! Vi är tacksamma för jämna pengar.

Anmälan

Senast 6 mars till This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. eller på tfn 0705811684.

Tag gärna med vänner och bekanta - ALLA ÄR HJÄRTLIGT VÄLKOMNA till en spännande föreläsning!

För att besöka denna webbsida behöver du samtycka till att vi sparar cookies för att du ska få den bästa upplevelsen.